Денес нашето училиште беше посетено од „Фондацијата надвор од областа“, група наставници и ученици од училиште во Холандија наречено Конинг Вилем I колеџ (Крал Вилем I Колеџ) од градот ’с-Хертогенбош. Студентите ги собраа сите пари во прелиминарната фаза преку организирање на собирање средства. Денеска ги започнавме работите и ќе продолжиме во четврток.
Посебна благодарност до директорката на градинката 8 Април, Ајсел Мемет, која ослободи простор во градинката за ручек.