09Мај/24

Посета од ученици од Холандија

Денес нашето училиште беше посетено од „Фондацијата надвор од областа“, група наставници и ученици од училиште во Холандија наречено Конинг Вилем I колеџ (Крал Вилем I Колеџ) од градот ’с-Хертогенбош. Студентите гиRead More…

28Окт/20

Снабдувањето со нови компјутери за наставници

Со големо задоволство ве известуваме дека нашето училиште го реализира снабдувањето со нови компјутери за наставници. Овие компјутери имаат моќни перформанси што го олеснуваат непречено водење на учење на далечина без никаквиRead More…

29Сеп/20

Драги ученици и родители

Нашето училиште ги изврши сите потребни подготовки за започнување на новата учебна година. Учениците од прво, второ и трето одделение ќе следат настава со физичко присуство, а останатите преку настава од далечинскоRead More…

12Мај/20

Упис на првачиња ( Брошура и Апликација )

  СООПШТЕНИЕ Почитувани родители, драги наши ученици, ООУ 26 Јули –Шуто Оризари Ве известува дека оваа година уписот на првачињата за учебната 2020/2021г ќе се реализира во согласност со новонастанатата состојба, порадиRead More…

03Апр/20

План за работа на ООУ26Јули во вонредни услови

Основното училиште 26 Јули планира неделен оперативен план со клучните активности по предмети за остварување на воспитно-образовниот процес.Остварувањето на воспитно-образовниот процес е предвидено низ разни начини и пристапи се со цел непреченаRead More…

25Дек/19

„Стоп Дискриминација“.

Денеска во нашето основно училиште О.У "26 Јули ", општина Шуто Оризари во соработка со Бирото за развој на образованието беше организиран Отворен час по Граѓанско Образование на тема „Стоп Дискриминација“. ЧасотRead More...
15Ное/19

Учениците од шестите одделенија од ОУ„26 Јули“ и ОУ„Браќа Рамиз-Хамид

-Учениците развиваат вештини за комуникација и соработка што се потребни за интеракција со ученици од други култури; -Учениците градат вредности за меѓуетничка интегрираност во мултикултурно општество. Родителите се вклучени во текот наRead More...